| Вицевиииии | |
|
|
|
Автор | Порака |
---|
alek Admin
Број на мислења : 43 Join date : 2008-01-16 Age : 30 Местолокација : Дома -.-
| Предмет: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:07 pm | |
| Ајде овде акајте вицој Му пишало некое дете на Дедо Мраз "Дедо Мраз те молам прати ми сестричка". Дедо Мраз му пишал "Ок, прати ја мајка ти" | |
|
| |
Machor Admin
Број на мислења : 139 Join date : 2008-01-16 Age : 30 Местолокација : Underground
| Предмет: Re: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:32 pm | |
| Влегва маж во автобус и го прашва шоверот: Се плајќа за цвеќиња? Овој му одговара: Не. И мажот: Добро жено ајде влегвај... ПС. добра тема... ---ООООО------ ---ООООО------ ---ООООО------ ---ООООО------ ---ООООО------ ООООООООО-- --ООООООО--- ---ООООО------ -----ООО-------- ------ОО-------- -------О---------
Последната промена е направена од на Сре Јан 16, 2008 4:45 pm. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
Machor Admin
Број на мислења : 139 Join date : 2008-01-16 Age : 30 Местолокација : Underground
| Предмет: Re: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:33 pm | |
| Некоја баба во автобус му вели на момче што седело: - Дете, ај стани јас да седнам. нозете ме болат, а ти си млад ќе постоиш. Момчето пак ја прашува бабата: - А ти бабо, како мала си станувала на постари? Бабата гордо: - Да, секогаш. Детето: - Е, затоа сега ќе те болат нозете. | |
|
| |
Machor Admin
| Предмет: Re: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:34 pm | |
| отишла русокоса да врати книга во библиотека, па вели - знаете оваа книга воопшто не ми се допаѓа. нема никакво дејствие, а и ликови има едно чудо, не можев ни едно име да запамтам! - аха, значи вие сте ни го земале телефонскиот именик! | |
|
| |
Machor Admin
| Трпе чека пред шалтер.
- Вашето име?
- Т-т-т-т-т - трпе Стружанчев.
- Вие пелтечите, не ве разбрав баш најдобро?
- Не пелтечам мори, кумот пелтечел. | |
|
| |
Machor Admin
| Се вработил Мујо во музеј и на крајот на првиот работен ден оди кај шефот: - Шефе, ќе бидете многу задоволни од мене. Работам овде само еден ден, а веќе продадов два Пикаса и еден Рембрант. | |
|
| |
Machor Admin
| Трпе отишол во Бугарија на шопинг. Ја паркирал колата, и на шофер шајбната напишал "внатре нема ништо вредно".
Кога се вратил од шопинг, што ќе види, колата обиена, скршени џамови, внатре се испретурено и нашол едно ливче на кое пишувало:
"Ас сам должен да проверам.!" | |
|
| |
Machor Admin
| Во авион на сред лет пилотот и се обраќа на патниците: - Дами и господа, еден од нашите мотори откажа, меѓутоа не грижете се, имаме уште три мотори, едноставно летот ќе трае еден час повеќе. После половина саат повторно обраќање: - Уште еден мотор откажа, летот ќе трае два часа подолго... можеме да летаме и со два мотора. Еден час подоцна, повторно пилотот: - За жал уште еден мотор откажа, ќе доцниме три часа... не грижете се, се уште имаме еден мотор. На ова една плавуша се обраќа на човекот до неа: - Ако изгубиме уште еден мотор, останавме цел ден во воздух!. | |
|
| |
Machor Admin
| Предмет: Re: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:35 pm | |
| Зошто мравките толку брзо се размножуваат? - Затоа што ниедна фабрика не произведува толку мали кондоми | |
|
| |
Machor Admin
| Ж: Имаш цигара? М: Неам, ама имам саат. Ж: Па не можам да пушам саат! М: Не мора саат, доста е и пола саат | |
|
| |
Machor Admin
| Три сличности меѓу плата и менструација: - двете доаѓаат еднаш месечно - траат три дена - после тоа можеш да се ебеш. | |
|
| |
Machor Admin
| Девојката го прашува дечкото: - Зошто имаш толку големи очи? - Затоа што сум плачел многу како мал. - Па добро бе, што не си мочал повеќе? | |
|
| |
Machor Admin
| Ќерката станува полнолетна, па мајката ја советува пред излегување: -Сега мозеш да најдеш дечко, но мора да внимаваш на некои работи: кога ќе најдеш некој да ти се допаѓа, тој мора како прво да биде штедлив, како второ да биде глупав и како трето не смее да биде некој заводник, кој си го истрошил алатот на други жени. И отишла ќерката и наредниот ден и раскажува на мајка си: -Мамо, веднаш најдов баш онаков каков што ме советуваше. Ми приоѓа еден, ме фати за рака и ме одведе во хотел. И наместо да земе двокреветна соба, тој зема еднокреветна-значи дека е штедлив.Потоа, наместо да ми ја стави перницата под глава, тој ми ја стави под газот-значи дека е глупав. И на крај, мамо, го извади алатот, а тој потполно нов, во целофан, неотпакуван... | |
|
| |
Machor Admin
| Татко и син седат и синов му вика на таткото С-Тато дај бе упаљач Т-Абе како не ти е срам бе 3то одд. и пушиш цигари С-Па што ако сум 3то? И ти у 3то си пушел, мене баба ми кажа Т-Да пушев али имав 17години... | |
|
| |
Machor Admin
| Предмет: Re: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:36 pm | |
| Требало да полага студент испит и му кажале дека професорот прашувал само за мовови и тој научил само за тоа. Наредниот ден кога полагал професорот го прашал за слонови и тој почнал да зборува: -слоновите имаат сурла 4 нозе и живеат во џунгла во џунглата може да згазнат на мов,а мововите... | |
|
| |
Machor Admin
| Исус, Св. Петар и Јуда се шетале и наишле на една река. Тогаш Исус им рекол дека со верба можат да одат и по вода. Седнал, се молел 10 мин па ја преминал реката. Се помолил и Св. Петар 10 мин па и тој ја преминал реката. Се помолил Јуда, и пробува да помине ама паѓа во реката. Искача и Исус му вели: "Мораш да се молиш со верба, со срце!" Се моли пак Јуда едно саат време, пак пробува и пак пропаѓа. Пробувал вака Јуда 20тина пати и секогаш овие му велеле дека мора да се моли со срце. После некое време пред Св. Петар да каже да се моли со срце, Исус го прекинал и му рекол: "Абе пеер, доста го дупиме. Ај кажи му кај се камењата." | |
|
| |
Machor Admin
| Оди човек по улица кога поминува кола и му ја прегазува едната нога. Човеков се витка од болка и му се дере на возачот: - Ах, мајката твоја, за ова ќе ми платиш пола милион марки оштета! - Што ти е тебе бре човек, па не сум јас милионер. - Не сум ни јас стоногалка. | |
|
| |
Machor Admin
| Предмет: Re: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:37 pm | |
| Обвинет за убиство се правда пред судијата: - Јас не го забодев... само му го дадов ножот.... наопаку....68 пати. | |
|
| |
Machor Admin
| - Како Талибанците одат на работа? - Со авион. - А како се враќаат од работа? - Е, не се враќаат. | |
|
| |
Machor Admin
| Бегаат двајца наши од германците и влегле во некоја кафана.На брзинка порачале по 2 ракии,ги мавнале и едниот вика: -Абе,ме гледаш? -Да. -Келнер,дај уште по 3 ракии! Ги испиле и тие,па пак прашува овој: -Абе,ме гледаш? -Да. -Келнер,дај уште по 5 ракии! Ги мавнале и тие и пак прашува: -Абе,ме гледаш? -Не.А ти мене? -Не. -Супер,значи добро сме се скриле! | |
|
| |
Machor Admin
| Предмет: Re: Вицевиииии Сре Јан 16, 2008 4:38 pm | |
| Двајца шкотгланѓани се изгубиле низ снегот на некоја планина.Пуштен бил бернандинец да ги пронајде.Кога ги видел бернандинецот се стрчал кон нив,овие го виделе и едниот прилично среќен му рекол на другиот: -Види,доаѓа најдобриот пријател на човекот! -Да бе,а носи и куче со него!!! | |
|
| |
Machor Admin
| Оди зајакот кај мечката и и вика: -Мецо,дај да тепаме некого бе,имам нешто вишок енергија.Ај на волкот ќе му идеме?! -Ајде бе,супер идеја,само дај некоја причина,да не биде ептен така,за џабе. Се мислел зајакот и рекол на крај: -Ајде бе ќе го истепаме зошто не носи капа. Му отишле на волкот,и само што го виделе одма-Абе,ти зашто не носиш капа!? И го истепале,лом го напраиле. Поминало некое време,пак зајакот и отишол на мечката: -Мецо,пак ми се тепа некој.Ај пак на волкот ќе му одиме!? -Ајде бе,може,само дај некоја друга причина сега. -Ќе му побараме цигара,ако ни даде со филтер ќе му речеме дека сакаме без филтер,а ако ни даде без филтер ќе му речеме дека сакаме со филтер и ќе го истепаме. Ги слушнала лисицата и одма отишла кај волкот да му каже што се дешава,да се припреми. Отишле зајакот и мечката кај волкот и му рекле: -Волчко,дај цигара бе! -Сакате со филтер или без филтер? Се помислиле двајцава што да праат и зајакот викнал: -АБЕ,ти пак не носиш капа а!?!?!? | |
|
| |
Machor Admin
| Доаѓа контролорна инспекција во школо, и учителката цела избезумена за мали Џокица да не каже некоја глупост им вика на девојчињата кога мали Џокица ќе каже нешто што не треба, овие да почнат да врискаат и да истрчаат низ училница. Инспекцијата им поставила на децата различни прашања а учениците ги одговориле сите добро. И на крај инспекторот прашува: Дали некои од вас, драги ученици, знае што се гради до вашето училиште? Мали Џокица дига рака: Јас знам. Што Џокица? Јавна куќа. Девојчињата почнуваат да врискаат и да трчаат надвор, и мали Џокица им вика: ЧЕКАЈТЕ, курвииии, само темелите се ставени!!! | |
|
| |
Machor Admin
| 2104 година - Олимписките игри се одржуваат во Македонија. На отворањето на игрите, пред преполниот Градски Олимписки стадион во Скопје, Претседателот на Македонија му се обраќа на народот: - Ооооо. Целиот народ извикува: - Оооооо. Претседателот повторно, малку погласно: - Ооооо. Народот повторно: - Оооооо. Претседателот: - ООООООООООООО. А народот: - ООООООООООООО. Тогаш се јавува еден човек што стоел крај Претседателот и му вели: - Господине Претседателе, тоа на врвот од листот е олимпискиот знак, а подолу е говорот. | |
|
| |
Machor Admin
| Што е разликата меѓу АААААХХХХХ и ОООООХХХХХХ???? -10 сантиметри! | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вицевиииии | |
| |
|
| |
| Вицевиииии | |
|